Gyakornok Foglalkoztatása a BLACK POINT Kft.-nél

•     a kedvezményezett neve: BLACK POINT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

•     a projekt címe: Gyakornok Foglalkoztatása a BLACK POINT Kft.-nél

•     a szerződött támogatás összege: 4.412.232 Ft

•     a támogatás mértéke (%-ban): 100%

•     a projekt tartalmának bemutatása: A Black Point Kft. több, mint két évtizedes múltra tekint vissza, melynek főtevékenysége vegyi áru nagykereskedelme. Elsősorban háztartás-vegyipari termékek, professzionális tisztítószerek, csomagoló eszközök, háztartási- és közületi papírtermékek nagykereskedelmi forgalmazásával foglalkozik. Vevői körébe nagy felhasználók, intézmények, gazdálkodó szervezetek és nagykereskedések tartoznak.

Az 1991-től folytatott tevékenységre és a térségre vonatkozó piaci ismeretek, a cég működési szerkezete, az optimalizált költségszerkezet, a gazdasági pozíció erősödése fokozatosan hozzájárul a piaci stabilitáshoz, az újabb vevőszerzéshez és a megrendelés állomány bővüléséhez, amelyek következménye a nagyobb élőmunka ráfordítás.

A jól képzett szakembergárda elengedhetetlen a vállalkozás számára, ezért az értékes munkavállalók megtalálása és megtartása mellett nagy hangsúly helyeződik az utánpótlás-nevelésre is. A projekt fő célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben szerzett első szakképesítés hasznosulásának támogatása, a pályakezdők korai munkahelyi tapasztalathoz juttatása, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.

Ezen szempontok mentén került sor 2018.08.01.-én munkajogviszony létesítésére 1fő eladó gyakornok vonatkozásában, aki kompetenciáinak megfelelő munkakörben került foglalkoztatásra. A projekt keretében 1db elektromos gyalogkíséretű targonca kerül beszerzésre, mellyel az eladásra kerülő termékek raktározásával, állagmegóvásával, értékesítésre történő előkészítésével, kihelyezésével kapcsolatos feladatok végezhetők el. A gyakornoknak lehetősége nyílik a korszerű berendezésekkel megismerkedni, így a legújabb technológiai megoldásokat, folyamatokat elsajátítani.

•     a projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.01.

•     projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-02259